Family Businesses in Global Economy and Evaluating Their Financial Health Using Bankruptcy Models - Trúchliková, Mária, 1991-
Predpovedanie a hodnotenie finančného zdravia ako jedna z najdôležitejších činností podniku, najmä v kontexte turbulentného podnikateľského prostredia a globálneho hospodárstva, so zameraním na finančnú udržateľnosť rodinných podnikov. Posúdenie finančnej situácie rodinných podnikov v sektore poľnohospodárstva pomocou modelov finančnej tiesne a predikcie bankrotu. Porovnanie modelov vytvorených pomocou troch rôznych metód (Chrastinovej CH-Index, Gurčíkov G-Index – definovaný pre slovenské poľnohospodárske podniky a Altmanovo Z-skóre) a určenie modelu s najvyššou presnosťou, na základe údajov 161 podnikov na Slovensku z databázy Finstat.