Národnooslobodzovacie hnutia na Blízkom východe po Druhej svetovej vojne a ČSR - Sorby, Karol, ml
Postoj ČSR k snahám o vytvorenie židovského štátu v Palestíne. Úloha ČSR pri dodávke zbraní na Blízky východ.