Predictors, Determinant Groups, and Participatory Budgeting - Klun, Maja
Rastúci záujem miestnych samospráv v Slovinsku o zavedenie participatívneho rozpočtovania ako nástroja rozhodovania, pri ktorom sa časť miestnych zdrojov využíva za účasti občanov. Možné determinanty ovplyvňujúce jeho implementáciu. Vplyv politických faktorov, sociodemografických faktorov, ekonomických faktorov a schopnosť obcí pomocou binárnej logistickej regresie predpovedať dichotomickú závislú premennú zo súboru prediktorových premenných.