'Pinkwashing' of Social Responsibility at Non-banking Institutions in Czech Republic - Nesiba, Jiří
Výsledky analýzy českých nebankových poskytovateľov spotrebiteľských úverov a nebankových finančných inštitúcií, ktoré požičiavajú nebankové pôžičky domácnostiam. Skúmanie spoločenskej zodpovednosti firiem a predstieranej etiky, zvyčajne nazývanej ako pinkwashing. Skúmanie vzájomného vzťahu medzi štyrmi aspektmi a to: počtu zodpovedných nástrojov, pobočiek v ČR, veľkosťou finančného obratu a nákladov na jeden uskutočnený úver.