Prosodic Entrainment in Individuals With Autism Spectrum Disorder - Kruyt, Joanna
Strhávanie je tendencia ľudí správať sa počas interakcie podobne. Vyskytuje sa na rôznych úrovniach správania, vrátane reči, a spája sa s prosociálnym správaním a zvýšeným vzťahom. Tento prehľadový článok načrtáva súčasné chápanie jazykového strhnutia, najmä na úrovni reči, u jedincov s poruchou autistického spektra (ASD), poruchou, ktorá je spojená so sociálnymi ťažkosťami a nezvyčajnou prozódiou.