The Cost of Charging Electric Vehicles in Poland - Sendek-Matysiak, Ewelina
Analýza určuje náklady na prejdenie 100 km pre rôzne elektrické vozidlá, poskytovateľov nabíjacích služieb a nabíjačiek, ktoré boli následne konfrontované s nákladmi na tankovanie. Na základe vykonanej analýzy sa zistilo, že v súčasnosti sú najnižšie náklady na tankovanie/nabíjanie vozidla v Poľsku. Okrem toho sa zistilo, že úspory, ktoré vyplynú z nabíjania elektrických vozidiel na AC nabíjacích staniciach v porovnaní s tankovaním vozidiel so spaľovacím motorom, sú malé a nekompenzujú kúpnu cenu elektrického vozidla.