Gender Equality and Institutions as the Driving Force of Football Performance: Women vs Men - Harman, Jakub, 1996-
Vzťah medzi rodovou rovnosťou, inštitúciami a futbalovou výkonnosťou národných tímov, na základe vzťahu medzi premennými s použitím korelačnej a regresnej analýzy. Výsledky naznačujúce, že vyššia rodová rovnosť vedie k lepším výkonom futbalistov na ihriskách a krajiny s vyššou rodovou rovnosťou dosahujú lepšie výsledky (lepšie umiestnenie vo FIFA). Odhady ukazujúce štatisticky významný pozitívny vzťah medzi ekonomickou prosperitou a výkonnosťou na ihriskách, pričom klimatické podnebie a vek hráčov nemajú vplyv na výkonnosť národných tímov. Inštitucionálne faktory významne ovplyvňujú výkonnosť hráčov, keďže krajiny Európskej únie dosahujú výrazne lepšie výkony.