Vybrané prostriedky komunikácie v práci sprievodcu cestovného ruchu - Matušíková, Daniela
Sprievodca cestovného ruchu ako kvalifikovaná osoba, ktorá svojím výkladom podáva účastníkom cestovného ruchu kvalitné, zaujímavé a pravdivé informácie o kultúrnom a prírodnom dedičstve danej krajiny, pričom pre poskytovanie kvalitných služieb potrebuje disponovať kvalitnými vedomosťami, jazykovými znalosťami a zvládnuť komunikáciu s klientom. Používanie vybraných prostriedkov verbálnej a neverbálnej komunikácie v práci sprievodcu. Očný kontakt ako jeden z najdôležitejších prostriedkov neverbálnej komunikácie.