Rozcestník moderních přístupů směřujících k automatizované detekci anomálií v časových řadách - Bartošová, Jitka
Základné zhrnutie metód využiteľných na automatickú detekciu anomálií a vytváranie varovaní v rámci informačných systémov ako podkladu pre rozhodovanie vedúcich pracovníkov. V nadväznosti na rýchly rozvoj v oblasti dát a informácií v podnikovej sfére sa najmä v poslednom desaťročí rýchlo rozvíjajú aj prístupy k predikcii v časových radách a hľadanie neočakávaných výkyvov v ich priebehu.