Analysis of the Operating Costs of Passenger Cars Declared by Vehicles' Manufacturers and Obtained by Users - Gorzelanczyk, Piotr
Každým rokom je na cestách čoraz viac áut, ktoré spôsobujú znečistenie. Na zníženie sa konvenčné vozidlá začali nahrádzať elektrickými a hybridnými vozidlami. Preto sa v článku skúmala priemerná spotreba paliva/energie elektrických, hybridných, zážihových a samozápalových vozidiel na testovaciu vzdialenosť 100 km. Výsledky testu boli porovnané s údajmi výrobcu a zistil sa priemerný rozdiel medzi údajmi výrobcu a údajmi z testu.