Povinný triedený zber textilného odpadu na Slovensku už od roku 2024? - Vargová, Ľubica
Prvé náznaky snahy zavedenia zberu textilného odpadu pod povinnosti obce. Možnosť, ako v prípade rozložiteľných odpadov z domácností, alebo zaradenie textílií medzi výrobky, na ktoré sa vzťahuje rozšírená zodpovednosť výrobcov. Výdavky na zber a nakladanie s textilnými odpadmi, ktoré by mohli byť preplácané obciam z príspevkov od výrobcov textílií. Európska stratégia pre textílie. Asociácia textilného a odevného priemyslu SR v likvidácií.