Energetická hodnota a ekonomická efektívnosť biopalív - Stričík, Michal, 1969-
Odpadová biomasa je alternatívny zdroj energie. Ide o obnoviteľné palivo, ktoré môže zásobovať obyvateľstvo elektrinou a teplom. Má priaznivý dopad na životné prostredie, aj ekonomiku. V budúcnosti môže zohrávať významnú rolu v zabezpečovaní elektrickej energie pre ľudské obydlia. Nakladanie s odpadovou biomasou v palivovom mixe. Cirkulárna ekonomika vs. lineárna ekonomika. Možnosti spoluspaľovania biomasy a čierneho uhlia.