Konkurenčná schopnosť regiónov v Českej republike a v Slovenskej republike - Širá, Elena
Porovnanie konkurencieschopnosti a situácie medzi krajinami, jednak na porovnanie regiónov, ale aj podnikov v odvetví, ako porovnávací ukazovateľ súčasnej situácie krajiny. Porovnanie a identifikácia silných a slabých miest regiónov v Českej a Slovenskej republike na úrovni NUTS 2 na základe aktuálnej úrovne konkurencieschopnosti, pričom pre zhodnotenie súčasnej situácie bol vybraný Regionálny index konkurencieschopnosti z roku 2019. Porovnanie dosiahnutých údajov a hlbšia analýza vzťahov, s identifikáciou silných a problémových oblastí a nájdením spoločných a rozdielnych čŕt oboch krajín.