Position of Women at the Labour Market in Tourism - Šambronská, Kristína
Vnímanie rodovej odlišnosti s dôrazom na ženy ako zamestnankyne v podnikoch turizmu v kontexte pracovných podmienok a možností pracovného rastu. Prehľad vybraných štúdií venujúcich sa danej problematike, rodovej rovnosti a postaveniu žien – zamestnankýň v odvetví turizmu, s oblasťami, v ktorých je nutné zlepšenie a zrovnoprávnenie postavenia žien, napr. odmeny. Výsledky zistení uskutočnených dotazníkovou metódou ukazujúce, že kým svetové výskumy poukazujú na odlišné vnímanie rodovej otázky v podnikoch turizmu a na trhu práce, z prezentovanej štúdie vyplýva, že v oblasti turizmu na Slovensku zamestnanci vo všeobecnosti nevnímajú výrazné rozdiely.