Sharing Economy: Shared Accommodation - Šafrová, Dominika
Rozvoj zdieľanej ekonomiky a jeho formy v podobe zdieľaného ubytovania so zavedeným poplatkom za ubytovanie. Prehľad o vývoji a podiele na celkovej kapacite zdieľaného ubytovania poskytovaného prostredníctvom Airbnb v Prahe. Zdieľané ubytovanie ako konkurencia z hľadiska hromadných ubytovacích zariadení, aj keď vzhľadom na rastúci záujem o cestovný ruch môže zdieľané ubytovanie v prípade Prahy zabezpečiť chýbajúce kapacity. Údaje o hromadných ubytovacích zariadeniach a ubytovaní poskytovanom prostredníctvom služby Airbnb, s ich vývojom v priebehu rokov 2016 – 2018. Vplyv rozvoja Airbnb na rozvoj hromadných ubytovacích zariadení.