Efektívnosť zdaňovania vo vybraných členských štátoch Európskej Únie - Coman, Mariana-Luminița
Efektívnosť zdaňovania v nových členských štátoch Európskej únie so zameraním na identifikáciu faktorov, ktoré určujú úroveň výberu daňových príjmov. Potreba modernizácie daňovej správy. Potreba prijatia niektorých osvedčených postupov efektívnych daňových systémov ako nástrojov implementácie budúcich daňových stratégií. Analýza efektívnosti zdaňovania sa vykonáva na základe údajov z obdobia rokov 2010 až 2019.