Rusko-Pobaltské vzťahy - Majchút, Ivan
Vývoj rusko-pobaltských vzťahov po rozpade Sovietskeho zväzu až do súčasnosti, potenciálne bezpečnostné hrozby v pobaltskom regióne a najvýznamnejšie medzníky v rusko-pobaltských vzťahoch. Hrozba ozbrojenej konfrontácie Aliancie a Ruska v Pobaltí, ako aj možnosť snahy Ruska získať vyšší vplyv v regióne inou formou.