K filozofii ekologickej civilizácie - Sťahel, Richard
Koncept ekologickej civilizácie je definovaný ako nová rozvojová paradigma. Ekologická civilizácia nemá byť opakom civilizácie industriálnej. Zachovanie prirodzených biologických a regeneračných procesov. Kľúčovým kritériom na takomto základe koncipovaných verejných politík má byť udržateľnosť, teda už nie rast HDP.