K výdavkom vynaložených na testovanie zamestnancov zamestnávateľom v období pandémie z účtovného a daňového hľadiska a spôsob ich úhrady - Klabníková, Klára
Zamestnávateľ zabezpečuje testovanie zamestnancov na ochorenie Covid-19, pričom obom stranám vznikajú náklady. Je ich treba správne zúčtovať do účtovníctva účtovnej jednotky a posúdiť aj z daňového hľadiska, či ide o daňový, alebo nedaňový výdavok. Posúdenie výdavkov, vynaložených proti ochoreniu Covid-19 podľa zákona č. 67/2020 Z. z. v z.n.p. zabezpečených zamestnávateľom, uhradených štátom nadväzne na vyhlášku ÚVZ SR č. 264/2021.