Právna úprava mzdy v pracovnom práve - Hrtánek, Ladislav
Právo zamestnanca na výplatu mzdy je súčasťou všeobecnej právnej úpravy odmeňovania, ktorá je uvedená predovšetkým v základných zásadách Zákonníka práce. Poskytovanie mzdy za vykonanú prácu a jej výška sa viažu na dohodu subjektov pracovného pomeru, pričom tento konsenzus je vyjadrený uzatvorením pracovnej zmluvy v konkrétnom prípade. Minimálna mzda a jej právna úprava. Naturálna mzda a jej právna úprava.