Používanie e-kasy v roku 2022 - Boráková, Marta
Každý podnikateľ, ktorý predáva tovar alebo poskytuje službu uvedenú v prílohe zákona je povinný evidovať tržbu v systéme e-kasa prostredníctvom pokladnice e-kasa klient bez zbytočného odkladu po jej prijatí. Postup v prípade poskytnutia preddavku (zálohy) alebo pri úhrade pohľadávky. Evidencia tržby v hotovosti v čase núdzového stavu v nadväznosti na zákon o obmedzení platieb v hotovosti.