Za zdražením potravín sú aj proteíny - Tinák, Rastislav
Produkciu mlieka či mäsa nekomplikujú len nízke odbytové ceny, ale aj neustále rastúce vstupy. Medzi ne patrí aj potrava pre zvieratá, ktorá od leta vzrástla približne o pätinu. Niektoré farmy preto končia svoju činnosť, lebo vyčerpali svoje finančné možnosti.