DPH a inflácia vyháňa našincov k susedom - Kvarda, František
Slováci si obľúbili nakupovanie v zahraničí. Doma je pre nich draho a výber je slabý. Problém sa znásobí vo chvíli, keď nákup lacnejších surovín uprednostnia gastrozariadenia. To by malo vplyv najmä na slovenských výrobcov a maloobchod. Jedným z dôvodov príliš drahého sortimentu je nepochybne inflácia, ktorú rast cien kopíruje.