Na znižovanie cien pôsobí priveľa faktorov - Alenová, Gabriela
Potraviny neustále zdražujú. Slováci si preto obľúbili nákupnú turistiku. Od kúpy domácich potravín ustúpia pre ich vyššiu cenu. Problémom je dlhodobá zlá pomoc pre agropotravinárov. Apel je vyvinutý na predstaviteľov štátu, ako aj na samotných výrobcov. Spolu s obchodníkmi žiadajú štát o vytvorenie obdobných štartovacích podmienok pre slovenských agropotravinárov, aké sú v krajinách V4.