Symbióza železnice a reliéfu - Křížek, Marek
Počiatky železničnej dopravy vo svete. Vplyv reliéfu krajiny na formovanie podoby železníc. Dejiny železničného staviteľstva a predmet ochrany v rámci UNESCO. Gravitačné železnice. Permafrost a železnice.