Transformácia plodnosti v mestskom a vidieckom priestore na Slovensku po roku 1989 - Šprocha, Branislav
Analýza transformácie plodnosti na Slovensku po r. 1989 v mestách a vidieckych obciach. Intenzita plodnosti, časovanie rodenia detí a ich legitimita po r. 1989. Odpoveď, či v predmetnom období dochádzalo ku konvergencii, alebo divergencii v hodnotách vybraných ukazovateľov. Snaha odhadnúť dopady transformačných zmien v procese plodnosti v generačnej perspektíve prostredníctvom odhadu vývoja konečnej plodnosti žien, narodených od druhej polovice 60. do začiatku 80-tych rokov.