Dlhodobá choroba dieťaťa - Danajovičová, Katarína
Choroba dlhodobo postihujúca maloleté dieťa a súvisiace dávky, na ktoré má rodič nárok, keď potrebuje ošetrovať svoje choré dieťa. Nemocenské dávky, ak má dieťa jednu dlhodobú chorobu (napr. rakovina). Inštitúcie vyplácajúce dávky na ošetrovanie dieťaťa. Nemocenské dávky na choré dieťaťa: ošetrovné, „klasická OČR“, „dlhodobá OČR“ a nemocenské. Článok sa nevenuje pandemickým OČR, ktoré vznikajú, ak je nariadené karanténne opatrenie či izolácia alebo bolo karanténnym opatrením uzavreté predškolské zariadenie, príp. škola.