Dedenie z pohľadu zákona o dani z príjmov - Brnová, Miroslava
Nadobúdanie vlastníctva dedením, vymedzené ustanoveniami Občianskeho zákonníka, pričom dedičstvo sa nadobúda smrťou poručiteľa a dediť je možné zo zákona, zo závetu alebo z oboch týchto dôvodov. Priblíženie súvisiacich problematík, ako majetok získaný dedením, predaj nehnuteľnosti nadobudnutej dedením a pokračovanie v živnosti po zomretom daňovníkovi (so súvisiacimi daňovými povinnosťami), s názornými príkladmi.