Cezhraničné prenosy osobných údajov - Mesarčík, Matúš
Cezhraničné prenosy osobných údajov ako aktuálna téma na poli ochrany osobných údajov, najmä prenos osobných údajov do alebo z veľkých ekonomík (napr. USA). Existencia rôznych mechanizmov pre ich vykonanie, ktorá môže byť pre prevádzkovateľov často mätúca a komplikovaná. Vhodné mechanizmy na cezhraničný prenos a kedy je príhodné ich využiť. Charakteristika rôznych mechanizmov na cezhraničné prenosy osobných údajov podľa práva Európskej únie (GDPR), aj v praxi so súdnymi rozhodnutiami.