Najnovší zápis do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO - Gúčik, Marián
Slovenské pamiatky, zapísané do Zoznamu svetového dedičstva OSN pre výchovu, vedu a kultúru - UNESCO. Najvýznamnejšie slovenské pamiatky kultúrneho a prírodného charakteru. Dunajský Limes Romanus - západná časť. Staré bukové lesy a bukové pralesy Karpát a iných regiónov Európy.