Nesprávne fakturované údaje a ich oprava podľa zákona o DPH a zákona o účtovníctve - Jurišová, Anna
Ak účtovná jednotka je platiteľom DPH, tak faktúra má obsahovať náležitosti podľa zákona o DPH a aj náležitosti podľa zákona o účtovníctve. Podľa zákona o DPH v § 74 nie je povinne ustanovená náležitosť faktúry mať písomné označenie "faktúra". Doklad môže byť označený, napr. "dobropis", "ťarchopis". Oprava základu dane. Oprava iných chybných údajov na faktúre. Opravné faktúry. Opravy chýb podľa zákona o účtovníctve. Uvádzanie údajov z opravných faktúr v dodatočnom daňovom priznaní.