Účtovná závierka v jednoduchom účtovníctve - Jarinkovičová, Valéria
Pre F.O., ktoré podnikajú, alebo vykonávajú inú samostatne zárobkovú činnosť. Na účely zistenia základu dane z príjmov podľa zákona č. 595/2003 Z. z. si uplatňujú daňové výdavky preukázateľne vynaložené na dosiahnutie, zabezpečenie a udržanie zdaniteľných príjmov, zaúčtované v sústave jednoduchého účtovníctva. Právna úprava použita sústavy jednoduchého účtovníctva a účtovania v JÚ. Uzavretie účtovných kníh a zostavenie účtovnej závierky v JÚ. Činnosti v rámci prípravy na zostavenie účtovenej závierky. Uzávierkové účtovné operácie. Stručný prehľad ďalších uzávierkových účtovných operácií. Uzavretie účtovných kníh - dokončenie. Zostavenie a uloženie účtovnej závierky.