Preddavky na daň z príjmov PO - Jakubovie, Sidónia
Ak je výška dane za predchádzajúci rok vyššia ako 5 000 € a zároveň nižšia alebo rovnaká ako 16 600,00 €, vzniká daňovníkovi povinnosť platiť preddavky štvrťročne v sume ¼ poslednej známej daňovej povinnosti. Ak je výška dane za predchádzajúci rok vyššia ako 16 600,00 €, vzniká daňovníkovi povinnosť platiť preddavky mesačne vo výške 1/12 poslednej známej daňovej povinnosti. Daňovníci, ktorí neplatia preddavky na daň. Platenie preddavkov na daň z príjmov - do lehoty na podanie daňového priznania; po lehote. Zrušenie vyrovania rozdielu vzniknutého na zaplatených preddavkoch na daň do lehoty na podanie daňového priznania. Platenie preddavkov na daň novými daňovníkmi v zdaňovacom období, v ktorom vznikli a v nasledujúcom zdaňovacom období; pri zmene právnej formy daňovníka; právnym nástupcom daňovníka zrušeného alebo zaniknutého bez likvidácie; pri zmene zdaňovacieho bodobia na hospodársky rok; daňovníkmi, kt. nie sú zriadení na podnikanie. Na základe rozhodnutia správcu dane - preddavky na daň inak. Započítanie preddavkov na daň na úhradu dane uvedenej v daňovom priznaní. Vrátenie preddavkov na daň, alebo rozdielu zaplatených preddavkov na daň. Oznamovacia povinnosť správcu dane. Čísla účtov a variabilné symboly pre platenie preddavkov na daň v roku 2022.