Účtovná závierka neziskových účtovných jednotiek za rok 2021 účtujúcich v PÚ - Vršková, Jana
Každá nezisková účtovná jednotka je povinná uskutočniť účtovnú závierku k poslednému dňu. Ak účtovná jednotka má viacero pobočiek, organizačných jednotiek alebo iných častí, ktoré nie sú samostatné právnické osoby, je potrebné, aby ich účtovná jednotka zhrnula do svojej účtovnej závierky. Ak organizačné jednotky konajú vo vlastnom mene, sú povinné zostaviť účtovnú závierku za seba samostatne. Atribúty účtovnej závierky. Výsledok hospodárenia. Inventarizácia. Účty časového rozlíšenia. Zostatková doba splatnosti pohľadávok a záväzkov. Uzavrenie účtovných kníh. Súvaha. Výkaz ziskov a strát. Výročná správa.