Zánik daňovej povinnosti pri dani z motorových vozidiel a jeho dôsledok - Fülöpová, Jana
Zánik daňovej povinnosti v dani z motorových vozidiel podľa zákona č. 361/2014 Z. z. o dani z motorových vozidiel a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. s konkrétne pomenovanými dôvodmi, ktoré ho podmieňujú. Daňové súvislosti v oblastiach: vyradenie alebo dočasné vyradenie vozidla z evidencie vozidiel v SR, ukončenie alebo prerušenie podnikania, vydanie potvrdenia orgánu policajného zboru o odcudzení vozidla, zánik daňovníka bez likvidácie, vykonávanie zápisu prevodu držby vozidla do dokladov vozidla a ukončenie používania vozidla daňovníkom, s názornými príkladmi.