Maraton zvaný Basel III pokračuje - Majdloch, Martin
27. 10. 2021 prijala Európska Komisia návrh revidovaných obozretnostných pravidiel pre banky, CRR III a CRD VI s cieľom zaistenia väčšej odolnosti Európskych bánk voči budúcim šokom. Zároveň európske banky dokážu prispievať k zotaveniu ekonomiky po pandémii a k prechodu na klimaticky neutrálnu ekonomiku. Novelizácia dokončuje implementáciu štandardu Basel III, vydaného v decembri 2017. Novinky v udržateľnosti. Silnejšia právomoc dozorným orgánom. Úverové riziko - štandardizovaný prístup. Operačné riziko. Trhové riziko. Riziko úverovej úpravy v ocenení. Výstupný prah. Opatrenia v oblasti ESG.