Novela zákona o správe daní od roku 2022 - Seneši, Norbert
Najdôležitejšie zmeny, dotýkajúce sa zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z.n.p.. Prepracovanie indexu daňovej spoľahlivosti s prepojením na odmeňovanie spoľahlivých a trestanie nespoľahlivých daňových subjektov, nové zverejňované údaje o daňových subjektoch, zánik osvedčení o registrácií a možnosť správcu dane vydať rozhodnutie o vylúčení fyzickej osoby z pôsobenia v kľúčových orgánoch obchodnej spoločnosti, alebo držustva. Prepracovanie indexu daňovej spoľahlivosti. Záväzné stanoviská za nižšiu úhradu. Určovanie indexu daňovej spoľahlivosti. Výhody pre spoľahlivé a nevýhody pre nespoľahlivé daňové subjekty.