Vznik Rady pre Medzinárodné štandardy o udržateľnosti (International Sustainability Standards Board - ISSB) - Krupová, Lenka
3. 11. 2021 Nadácia pre Medzinárodné štandardy účtovného výkazníctva (IFRS Foundation) oznámila vytvorenie novej Rady pre tvorbu medzinárodných štandardov, týkajúcich sa udržateľnosti (udržateľného rozvoja - sustainability). Tvorby medzinárodných štandardov, zameraných na zverejňovanie informácií o udržateľnosti. Novovytvorená ISSB je začlenená do Nadácie IFRS s novovytvorenou štruktúrou. Odteraz pre tvorbu štandardov existujú dve rady: IASB (zameraná na štandardy účtovného výkazníctva), ISSB (zameraná na štandardy o udržateľnosti).