Statistical Mechanics of Complex Graphs - Šablatura, Dávid
Cieľom tohto článku je preskúmať niektoré charakteristiky teórie grafov komplexných systémov. Takéto skúmanie je použiteľné pre štúdium javov v reálnom svete a optimalizačné simulácie modelov reprezentovaných štruktúrami teórie grafov. Algoritmus generovania náhodného modelu bol vyvinutý na vytváranie náhodných grafov, ktoré sú ďalej narušené pridávaním hrán podľa vlastného preferenčného algoritmu.