The 2016 Presidential Elections in Austria - Csányi, Peter, 1978-
Analýza rakúskych prezidentských volieb v roku 2016 a súvisiacej predvolebnej situácie, s objasnením, prečo boli práve výsledky týchto volieb také dôležité pre Európsku úniu a európsky kontinent. Najdôležitejšie otázky z pohľadu Rakúska a Európy boli nespokojnosť voličov s hlavnými politickými stranami v Rakúsku a riešenie utečeneckej krízy v Európskej únii, so sledovaním ich vplyvu na výsledky prezidentských volieb a či sa krajina stala súčasťou širšieho trendu „antiestablišmentu“ na celom kontinente.