Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti a hlásenie o vyúčtovaní za rok 2021 - Gášpárová, Eva
Zrazené preddavky na daň z príjmu zo závislej činnosti je možné vyrovnať po skončení roka prostredníctvom zamestnávateľom vykonaného ročného zúčtovania alebo podaním daňového priznania. Zamestnanec, ktorý nie je povinný podať daňové priznanie, môže do 15. 2. 2022 požiadať zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň prostredníctvom žiadosti o vykonanie ročného zúčtovania na tlačive, vzor ktorého určilo Finančné riaditeľstvo SR. Zamestnávateľ vykoná ročné zúčtovanie na tlačive, vzor ktorého určilo Ministerstvo financií SR, a to najneskôr do 31. 3. 2022. Žiadosť o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň. Veličiny, ktoré zamestnávateľ zohladní pri vykonaní ročného zúčtovania. Vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň a vyrovnanie vzniknutého preplatku alebo nedoplatku. Poukázanie podielu zaplatenej dane. Hlásenie o vyúčtovaní dane a o úhrne príjmov zo závislej činnosti za rok 2021.