Zmeny vo výpočte exekučných zrážok od 1. 1. 2022 - Motyčková, Jana
Zo mzdy zamestnanca môže zamestnávateľ zraziť len tie zrážky, ktoré zákon dovoľuje a na základe dokladov, ktoré zákon určuje. Pri zrážkach zo mzdy nemôže zamestnávateľ konať mimo zákonných pravidiel. Základné pravidlá tzv. tretinového systému. Zmeny základnej sumy od 1. 1. 2022 a ďalšie zmeny. Príklady.