The Gender Dimension of the 2020 Belarusian Protest: Does Female Engagement Contribute to the Establishment of Gender Equality? - Navumau, Vasil
Rodový rozmer ako jedna z charakteristických čŕt bieloruskej "revolúcie". Rozbor rodovo podmienených dôsledkov protestného aktivizmu v danej krajine. Analýza úloh ženského hnutia v bieloruskom povstaní. Skúmanie, do akej miery toto zapojenie rozširuje verejnú sféru a prispieva k zmenám v politike rodovej rovnosti. Realizácia siedmich pološtruktúrovaných hĺbkových rozhovorov s rodovými expertkami a aktivistkami - pred a po protestoch.