Uplatnenie daňovej straty v daňovom priznaní fyzických osôb za zdaňovacie obdobie roka 2021 - Brnová, Miroslava
V prípade, ak daňovník podniká alebo vykonáva samostatnú zárobkovú činnosť, môže vykázať daňovú stratu, ktorej definícia je vymedzená v základných ustanoveniach zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. S účinnosťou od 1. 1. 2020 sa menia pravidlá odpočtu daňovej straty, a to počnúc stratou vykázanou za zdaňovacie obdobie, ktoré začína najskôr 1. 1. 2020, pričom prvýkrát je možné stratu podľa nových pravidiel odpočítavať práve v daňovom priznaní za zdaňovacie obdobie roka 2021.