Financing of Small and Medium–sized Enterprises by Bank Loans Compared to Large Companies during the Coronavirus Crisis - Belanová, Katarína, 1978-
Financovanie malých a stredných podnikov (MSP), so zameraním na externé zdroje financovania, aj vzhľadom na fakt, že MSP sa považujú za zraniteľnejšie a rizikovejšie ako veľké podniky. Zhodnotenie prístupu MSP k bankovým úverom v porovnaní s veľkými podnikmi v Slovenskej republike v roku 2020. Kvalitatívny výskum štatistických údajov týkajúcich sa podnikových úverov poskytnutých Národnou bankou Slovenska. Závery, že dynamika rastu úverov zostala z pohľadu podnikového sektora ako celku v roku 2020 stabilná, avšak dostupnosť financovania pre MSP bola obmedzená, a že vplyv pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom na ukazovatele úverového rizika nie je možné pozorovať.