Superodpočet výdavkov na investície - Kolembus, Anton
Schválenou novelou zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) v znení neskorších predpisov zo dňa 27. 10. 2021 sa s účinnosťou od 1. 1. 2022 doplnil zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. Jednou zo zmien, ktoré priniesla novela ZDP, je tzv. superodpočet výdavkov (nákladov) na investície, ktorý upravuje § 30e zákona. Podmienky nároku na uplatnenie superodpočtu výdavkov (nákladov) na investície. Ktorého majetku (investícií) sa týka superodpočet výdavkov (nákladov). Investičný plán a jeho obsah. Kedy zaniká daňovníkovi nárok na superodpočet výdavkov (nákladov) na investície.