Slovensko od 1. 1. 2022 zálohuje - Sandtner, Lucia
V r. 2022 na Slovensko prichádza ekologicko-ekonomická novinka v podobe zálohovania plastových fliaš a plechoviek od nápojov. Týka sa spotrebiteľov, výrobcov obalov, aj obchodníkov. Podnikateľom aj zákazníkom sa vynára viacero otázok z oblasti účtovania a vykazovania. Zálohovanie v praxi. Funkcie v systéme zálohovania. Výrobca - uvádzanie nápojov v zálohovaných jednorazových obaloch. Distribúcia nápojov v zálohovaných jednorazových obaloch. Správca - n. o. poskytujúca všeobecne prospešné služby. Konečný používateľ - spotrebiteľ produktu. Aké sú podmienky pre daň z pridanej hodnoty. Podmienky pre prácu s ERP.