Účtovanie transferov - Maliňáková, Katarína
Základné pravidlá účtovania transferov sú vymedzené v § 19 Opatrenia MF SR č. MF/16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky v znení neskorších predpisov. Výdavky štátneho rozpočtu na poskytované transfery. Príjmy štátneho rozpočtu. Príjmy rozpočtu obce/VÚC. Účtovanie v štátnych rozpočtových a príspevkových organizáciách. Účtovanie bežných a kapitálových transferov od ostatných subjektov.