Regionálny rozvoj a jeho plánovanie v SR po roku 2020 - Vadkertiová, Silvia
Región ako základný pojem. Základné dokumenty regionálneho rozvoja - Národný rozvojový plán (NDP), Regionálny operačný program (ROP), Sektorový operačný program (SOP), Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja samosprávneho kraja, Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja obce. Vízia ako východisko stratégie rozvoja Slovenska do roku 2030. Málo rozvinuté regióny ako jeden z najzložitejších sociálnych a ekonomických problémov spojených s transformáciou. Plán obnovy Európy po pandémii COVID-19 a systémový prístup k riešeniu dopadov koronakrízy.