K niektorým aktuálnym otázkam právnej regulácie verejnej a štátnej služby - Kuril, Jozef
Právna úprava verejnej a štátnej služby si vyžaduje, vzhľadom na určité špecifiká, osobitnú a adekvátnu právnu reguláciu. Snaha o permanentné skvalitňovanie právnej úpravy verejnej a štátnej služby tak, aby zodpovedala pomerom súčasného demokratického štátu a zároveň musí zodpovedať a byť porovnateľná s modernými právnymi úpravami verejnej a štátnej služby v ostatných demokratických štátoch, najmä v krajinách Európskej únie. Právna úprava verejnej a štátnej služby je v našich podmienkach koncipovaná tak, aby verejná a štátna služba svojou činnosťou náležite prispievala k všestrannej prosperite našej krajiny, aby motivovala zamestnancov k zabezpečovaniu svojich úloh na požadovanej úrovni, v súlade s požiadavkami profesionality, nestrannosti, politickej neutrality a lojality.